torstai 17. helmikuuta 2011

Osteopaatilla

Aamulla uskaltauduin ulos pakkaseen ja kävin Lapsen Tähden osteopatiakeskuksessa. Aluksi osteopaatti haastatteli hiukan taustoja ja oireita, jonka jälkeen tutki selkää ja lantiota. Minulla on lantio epäsymmetrinen, eli lantion puoliskot ovat toisiinsa nähden kiertyneessä asennossa. Toinen puoli on kiertynyt eteenpäin suhteessa toiseen puoliskoon. Sen takia toinen jalka on tällä hetkellä toista pitempi. Tämän kierron takia mulla on ongelmia SI-nivelten kanssa ja alaselkä, häntäluu, lonkat ja nivuset kipeänä. Lonkankoukistajatkin on todella jumissa. Lantiorengas on normaalisti pyöreän muotoinen, mutta mulla se on tällä hetkellä soikio. Synnytyksessä vauvan pitää normaalisti hiukan pyörähtää lantiokupissa oikeaan asentoon, mutta mun kohdalla sen pitäisi heittää melkein voltti siellä, mikä aiheuttaisi sitten pitkän ja kivuliaan ponnistusvaiheen. Lisäksi mulla on taas koko selkä ja hartiat ihan totaalisen jumissa, mistä seuraa tämä ainainen päänsärky. Se estää kunnollisen verenkierron päähän ja rintakehään, mikä saattaisi synnytyksen jälkeen aiheuttaa maidonnousussa ongelmia.

Osteopaatti paineli ja venytteli lantiota ja hartioita kevyesti ja pitkään. Hoito oli hellää ja hyvin kokonaisvaltaista. Naprapaatilla, jossa kävin raskauden puolivaiheessa, selkää niksauteliin, mikä auttoi joksikin aikaa, muttei poistanut ongelmia kokonaan. Osteopaatti otti kokonaan raskauden huomioon ja siitä seuranneet muutokset, ja pyrki erilaisilla hieronta- ja venytystekniikoilla normalisoimaan kudosten aineenvaihdunnan ja tasapainottamaan kehon osien liikkuvuudet, niin että keho on mukana paranemisprosessissa ja tulokset jäävät pysyviksi. Kehoa ikäänkuin hiljalleen manipuloidaan oikeaan asentoon, eikä kerralla niksauteta. Keho saattaa nyt hoidon jälkeen oirehtia ja mennä kipeäksi päiväksi tai pariksi, kun lihasten, kudosten ja nivelten jumitukset aukeavat, mutta sitten niiden pitäisi alkaa normalisoitua ja parantua.

Hoito teki kyllä todella hyvää ja oli kaikinpuolin ihana kokemus. Osteopaattikkin oli todella todella todella mukava. Hän oli antanut minulle tälle päivälle ajan kello 8.30, vaikka normaalisti avaa vasta yhdeksältä. Sitten hän mahdutti minulle uuden ajan kahden viikon päähän kello 16.00, vaikka normaalisti lopettelee silloin työpäiväänsä. Kolmas aika on vielä 17.3, jolloin varmistetaan ettei lantiossa ole enää minkäänlaisia jumituksia tai muuta haittaamassa synnytystä. Osteopaatti sanoi myös, että ei kannata odottaa että lapsi syntyisi laskettuna aikana. Oikeasti normaalisti raskaus kestää noin 7-13 päivää pitempään, tämä nykyinen laskutapa on jäänyt 40-luvulta. Siksi raskaudet yleensä menee "yliaikaisiksi". Äidit odottavat laskettua aikaa kuin kuuta nousevaa ja stressaantuvat kun synnytys ei käynnistykkään heti niinä päivinä. Lääkäritkin alkavat käynnistelemään synnytyksiä sinänsä turhan hätiköidysti.

Jäi kyllä todella hyvä mieli käynnistä, ja ihanaa, että ehdinkin saada jopa 2 aikaa vielä, vaikka näin myöhäisessä vaiheessa siellä kävin. Suosittelen kaikille raskaana oleville ja erityisesti tuota Lapsen Tähden keskusta, mahtava osteopaatti!!

1 kommentti:

  1. Ihana kun löytyy tuollaisia ihmisiä kuin tuo osteopaatti, joka selvästikin kuuntelee ja kertoo, ottaa huomioon. Ja joustaa vielä ajoissa. Toivottavasti saa vielä vaivat helpottamaan :)

    VastaaPoista